Danger Danger på Väsby Rock Festival 17 juli

danger dagner 2015 väsby rock festival
LIVERECENSION: Legendariska hair metal-bandet Danger Danger bjöd på en glammig partyshow inklusive en tatueringssession på scen.

Var: Väsby Rock Festival, Upplands Väsby
Datum:
17 juli, 2015
Betyg
: 4 av 5

danger danger väsby rock 2
Ted Poley, sångare i Danger Danger. Foto: Gosia Machaczka

Danger Danger slog igenom med sin självbetitlade skiva 1989 och kom därmed sent in i 80-talets hair metal-era. På Väsby Rock Festival går de på scen som sista band ut under fredagskvällen. Det är strax över midnatt och det är mörkt, kallt och tyvärr ganska ödsligt. Den största delen av publiken lämnade området efter det föregående bandet H.E.A.T och kvar är en liten skara rockfans som samlats för att se det klassiska New York-bandet.

Man får omedelbart ett leende på läpparna av att se Danger Danger. Mest för att det alltid är roligt att se 80-talsband i nästintill identisk originaluppsättning över 20 år senare som vägrar ge upp sin forma rockgrupp fast att de aldrig blivit några gigantiska superstjärnor – tvärtom ser de lyckligare ut än någonsin på scen. Glädjen smittar av sig.

Musikaliskt visar de att hits som Naughty Naughty, Bang Bang och Boys Will Be Boys fortfarande håller. Danger Danger är ett partyglamband man inte kan slita blicken eller öronen från. Spelningen är över förväntningarna och resulterar i ett utmärkt avslut på fredagskvällen.

Med ett flertal Sverigebesök bakom sig och i och med svenskfödde gitarristen Rob Marcello har de en stark relation till Sverige – uppenbarligen så pass att sångaren Ted Poley väljer att tatuera in svenska flaggan på armen mitt under konserten samtidigt som han sjunger en låt.

Trots den lilla publiken visar bandet stor tacksamhet och ödmjukhet inför att få spela ända borta i Sverige så här långt in i karriären. ”Just nu njuter jag av att känna mig som en rockstjärna, men snart åker jag hem till frun hemma i USA och kommer tvingas ta ut sopporna och diska igen”, säger basisten Bruno Ravel och ser genuint lycklig ut medan han tackar den svenska publiken.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...