W.A.S.P på Väsby Rock Festival 18 juli

wasp väsby rock 2
LIVERECENSION: Hårdrocksikonerna W.A.S.P ger känslan av att vara tillbaka på 80-talet. 

Var: Väsby Rock Festival, Upplands Väsby
Datum: 18 juli, 2015
Betyg: 3,5 av 5

Blackie Lawless i W.A.S.P. Foto: Gosia Machaczka
Blackie Lawless i W.A.S.P. Foto: Gosia Machaczka

Det legendariska hårdrocksbandet W.A.S.P är sista bandet ut på Väsby Rock Festival. När de går på scen strax efter midnatt är det ganska tunt befolkat framför scenen, precis som vid Danger Danger’s spelning kvällen innan. Förhoppningsvis ser festivalen det som ett tecken att till nästa år sätta huvudbandens speltider något tidigare på kvällen.

Frontmannen Blackie Lawless ser inte längre ut som han gör på pressbilderna från 80-talet – det är komiskt men förståeligt att festivalen vill återanvända över 20 år gamla bilder på hårdrockshjälten till bandbeskrivningen. Han må se sliten ut, men nog håller stämman imponerande bra även idag.

Det bjuds på klassiker som ”I Wanna Be Somebody”, ”Wild Child”, ”L.O.V.E Machine”, ”Chainsaw Charlie (Murders In The New Morgue)” och stundtals ger W.A.S.P känslan av att vara tillbaka på 80-talet. Musikaliskt finns det inte mycket att klaga på. Det finns dock en gräns för hur spännande en W.A.S.P-spelning kan bli idag i såna fall får nog bandet visa på lite mer entusiasm och spelglädje än vad de gör den här kvällen.

Klart är att man ska ha sett W.A.S.P minst ett gång i sitt liv.
Ta chansen att se dem i höst på följande datum:
29/9 Malmö, 30/9 Göteborg, 1/10 Karlstad, 2/10 Eskilstuna, 3/10 Karlskrona, 5/10 Luleå.

I augusti släpps dessutom nya skivan ”Golgothia”.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Gosia Machaczka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...