Albumaktuella The Waterboys till Sverige

Mike Scott´s The Waterboys gästar Sverige i oktober. Foto: CC BY 6tee zeven
Mike Scott´s The Waterboys gästar Sverige i oktober. Foto: CC BY 6tee zeven


The Waterboys, med Mike Scott i spetsen, är aktuell med nya skivan Modern Blues. I oktober gästar bandet Sverige för fyra gig i landets tre största städer.

Alla som upplevt The Waterboys live vet dess kapacitet. Det irländsk-skotsk-influerade folkrockbandet går hem i de flesta läger – oavsett vilken musikalisk inriktning man har. Bandets ledare Mike Scott har sedan starten 1983 komponerat klassiker efter klassiker i låt-väg. The Whole of the Moon, Fisherman´s blues, Glastonbury Son, Peace of Iona och Bang on the ear, för att bara nämna ett litet urval.

Nya skivan Modern Blues är i sann Waterboys-anda ett album som utforskar flera olika stilar och är producerat av Mike själv. Första singeln November Tale gick direkt upp på högsta radiorotation i hemlandet England. Även om The Waterboys varit aktuella och framgångsrika i decennier är de på många sätt mer aktuella än någonsin – 2013 hade Ellie Goulding en Top 3-hit i England med Waterboys How Long Will I Love You, nyligen framförde Prince The Whole of the Moon själv med ett piano på hans Hit + Run-konsert i London, och indiebandet i The War On Drugs har A Pagan Place som ett av sina paradnummer när de spelar live.

Som uppvärmare ar The Waterboys Freddie Stevenson.

Här lirar The Waterboys:
9-10 oktober Nalen, Stockholm (utsålt)
11 oktober, Lorensbergshallen, Göteborg
12 oktober Slagthuset, Malmö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...