Gadd med sting på The Tivoli

IMG_0374
Eric Gadd visar sig vara en helt ok menyskapare. Under torsdagen stod han för såväl mat och musik på The Tivoli i Helsingborg under konceptet Hur smakar musiken – ett habilt gig som var mer rock´n´roll än soul, vilket passar oss bra.

Soul är inte rock. Och Eric Gadds musik har aldrig varit någon favorit. Men ensam på scen med en akustisk gitarr osar det en aning rock´n´roll. Dessvärre fattar inte publiken på The Tivoli att det är helt ok att klappa händer i takt med musiken eller att tjoa lite för att visa uppskattning åt artisten.  Visst, med tre låtar kvar blir det lite mer hallaballoo (alkoholen till maten träffade väl rätt då?) men det är så dags då, typ. Extra surt lär det blir för det produktionsbolag som ska klippa ihop något sexigt till tv. Kämpa Hasse Jönsson och Johannes Kajrup på The Tivoli!

Well, well. Eric själv verkar vara hyfsat tillfreds efter tre fjärdedelar av giget när såväl förrätt, huvudrätt och efterrätt med tillhörande rusdrycker sänkts i vart fall och det är väl det som räknas. Lite extra udd på tillställningen blir det när premiärkock-artisten Sebastian Wijk (som för övrigt chefade i köket denna kväll och tillredde Gadds meny) gästspelar på Al Green´s Let´s stay together. IMG_0382Annars fick vi en rad Gadd-klassiker: Do you believe in me, The right way och Bara himlen ser på – i schystare tappning än vanligt. Och Eric blir faktiskt också inklappad ett par gånger på slutet, så slutet blev väl gott ändå. Lite mer sting än i första stela delen av kvällen.

Som koncept är Hur smakar musiken lysande: schyst mat på rockhak med artist som både kockar och kör avskalat och där man får chansen att komma lite närmare artisten utöver vanliga fall. Vi får hoppas att tv-bolagen nappar så att konceptet kan leva vidare så vi kan komma under skinnet på andra svenska artister och tv-publiken kan ta del av de två gig som nu körts. Jag personligen ser gärna till exempel Olle Ljungström – eller varför inte bob hund – i detta koncept. Och en publik som är mer på hugget!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...