Jesse Hughes från Eagles of Death Metal: ”Jag har alltid velat vara en mänsklig bröstvårta”

eagles-of-death-metal-501a7e367dd35
INTERVJU: Eagles of Death Metal är aktuella med nya albumet ”Zipper Down”, det första albumet från bandet på sju år. I somras var de ett av banden som avslutade Bråvallafestivalens sista dag. Rocksoul.se fick en pratstund med den karakteristiske frontmannen Jesse Hughes innan spelningen.

Jesse Hughes från Eagles of Death Metal virrar runt ett tag på artistområdet med sin ex-porrstjärna till flickvän för att hälsa på folk, innan han sätter sig ner för vår intervju. Han frågar artigt om en cigarett och förklarar sin kärlek till Sverige och ett av hans absoluta favoritband, The Hives. Dessutom är han god vän med Backyard Babies som spelade tidigare under dagen. Jesse Hughes är som man kan vänta sig, en humoristisk gentleman som gärna klämmer in sexskämt konstant, samt kallar kvinnor för baby och darling så ofta han kan. Vill man lära känna honom bättre, så har en dokumentärfilm av Vice, ”The Redemption of the Devil”, nyss släppts. Men framför allt är han aktuell med Eagles of Death Metals fjärde studioalbum ”Zipper Down”.

Eagles of Death Metal, bestående av Jesse Hughes och Queens of The Stone Age-medlemmen Josh Homme, har under de senaste året verkat i det tysta. Sedan det senaste albumet, ”Heart On”, har det gått sju år.
– Alla säger sju år, men jag har inte ens insett det! Eagles of Death Metal har haft tur eftersom vi kunnat turnera i sex år utan att ha släppt något album, säger Jesse och fortsätter:
– Har du varit på cirkus någon gång? Det finns en cirkus i USA som heter The Ringling Brothers. Bröderna är döda nu, men man kan fortfarande gå och kolla på deras cirkus. Det är så jag vill att Eagles of Death Metal ska bli.

Vad fick er att släppa ett album nu helt plötsligt?
– Tiden var rätt. Josh och jag tror helt enkelt på konceptet att skriva när tiden känns rätt. Fast egentligen skriver jag hela tiden. Det brukar fungera så att jag tar en låda leksaker och häller ut på ett bord framför Josh, och frågar vilka gillar du? Det är så våra låtar blir till.

Hur kommer du på ideer till låtar?
– Jag lyssnar på musik. Ibland kan låtidéerna komma från någon äldre låt. Alla låtar är tidlösa. Det finns inget nytt under solen. Det finns ingen låt som inte redan har skrivits. Jag bara stjäl från de bästa, säger Jesse och fortsätter:
– Men de flesta idéer kommer från erfarenheter. Och jag är en horny guy, s唦 I like girls. Ibland gör det ont, ibland inte. Sådant skriver jag om. Det vackra och smärtsamma, och hur förtjusande njutfulla kvinnor är.

Av vad jag hört låter håller skivan sig till det klassiska EODM-soundet”¦
– Thank you so much darling! En Eagles of Death Metal-skiva är som ta George Clinton från Parliament, bend him over, buttf*ck him using Little Richards d*ck and Keith Richards and The Hives is the balls.

Det låter awesome.
– Thank you baby, that’s exactly what it is.

Så, ni är klara med alla låtar?
– Japp, helt klara, skivomslaget och allting. Har du sett omslaget? Jag har alltid velat vara en mänsklig bröstvårta. Det har varit något av min största dröm.

På omslaget ser man Jesse Hughes tillsammans med Josh Homme, som två bröstvårtor. - Josh och jag, han är min bästa vän, den bästa vännen jag haft i hela mitt liv. Hands down. Vi ser på varandra som en dynamisk duo. Som Batman och Robin. Vi gjorde designen tillsammans. Det är vad Eagles of Death Metal är. Två bästa vänner som går ihop och har the best fucking time of our lives.
På omslaget ser man Jesse Hughes tillsammans med Josh Homme, som två bröstvårtor.
– Josh och jag, han är min bästa vän, den bästa vännen jag haft i hela mitt liv. Hands down. Vi gjorde designen tillsammans. Vi ser på varandra som en dynamisk duo. Som Batman och Robin. Det är vad Eagles of Death Metal är. Två bästa vänner som går ihop och har the best fucking time of our lives, säger Jesse Hughes.

 

I låten Silverlake (K.S.O.F.M.) sjunger du ”Don’t you know who I am”? Har du någonsin använt den frasen i något sammanhang?
– Om jag någonsin blir ett sådant arsle som använder en sån fras hoppas jag att någon slår till mig så hårt den kan.
Jesse fortsätter:
– Faktum är att den låten kom till av sig själv. Vi gjorde en spelning på en bar i Los Angeles som heter The Overpass. Det är världens coolaste ställe, det har öppet från midnatt till sex på morgonen. Det är det enda stället i Los Angeles som har de öppettiderna. Vi spelade halv fyra på morgonen. När jag var på väg till spelningen var det en kille utanför som kom fram till mig och sa ”Dude, trust me, I’m in a band called Silverlake, we played here last week, the owner is like my best friend. This place is so tight, you’re gonna love it”. Sen när hank om fram till dörrvakten så kom han inte in. Då sa han ”Don’t you know who I am? The owner is like my best friend”. Det var hilarious. Jag tyckte bara att han borde hålla käften.

Hur gör du för att förbli ödmjuk?
– Det här är världens coolaste jobb. Det finns alltid någon bättre än dig själv. Jag har varit lycklig som fått dela scen med stora band som The Hives, det håller en ödmjuk. Det här är världens bästa och mest eftertraktade jobb, och jag får chansen att göra det. Det är helt fantastiskt. Jag får sitta här och prata med en vacker kvinna om mig själv. Det är otroligt!

Vem är du utanför scenen, är du lika humoristisk i det vardagliga livet?
– Jag är exakt det man ser på scen. Varför skulle man inte vilja leva livet så? Jag älskar människor, mina vänner, och jag älskar när folk är glada. Jag mår bra när folk har roligt. Det är sådan jag är.

Ser du fram emot spelningen ikväll?
– Fuck yeah! I’ll shake my dick and have a good time framför en publik av vackra, naturliga blondiner. Det är klart jag är redo!

Vad kan publiken förvänta sig av spelningen ikväll?
– Min pappa brukade säga att det finns två typer av rock’n’roll-band. Det första kommer ut på scen för att r***a inför alla, det andra kommer ut för att k****a alla i rummet. Jag går alltid in för att vara rock’n’roll-bandet nummer två.

Kommer ni spela några nya låtar?
– Vi kommer att spela Complexity, Silverlake, och Got A Woman. And some good old classics, baby!

Hur ser framtidsplanerna ut?
– Turnera med Eagles of Death Metal, och släppa en skiva med Boots Electric. Jag lät ett brittiskt filmcrew följa mig under ett år och det resulterade i dokumentärfilmen The Redemption of the Devil, by Vice. Jag hoppas den kommer få folk att gilla mig ännu mer.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

Eagles of Death Metal är aktuella med ”Zipper Down” och spelar på Debaser Medis den 25 november. Se videon till första singeln ”Complexity” här:

Och spana in trailern till dokumentärfilmen ”The Redemption of the Devil”:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...