Idle Class – Of Glass and Paper

Idle-Class-Of-Glass-and-Paper
RECENSION: Tyska Idle Class släpper sin andra fullängdare sedan starten 2012.

Första albumet släpptes 2013 på Svenska bolaget Black Star Foundation och sedan dess har bandet haft en imponerade brant succékurva med flera avklarade Europaturnéer, inkluderande framträdanden tillsammans med Anti-Flag, Taking Back Sunday och The Menzingers.

”Of Glass and Paper“ känns som en naturlig utveckling från deras föregående alster. Det är fortfarande löjligt catchig, men ändå skrovlig och smutsig punk rock som gäller, men ribban har definitivt höjts ett par snäpp. Detta både vad gäller låtskrivandet, inspelningen samt produktionen.

Ljudet i sig är faktiskt något av det bästa med albumet. De har lyckats få till en perfekt balans mellan studiokvalitet och livskänsla och detta framförallt vad gäller trummorna. Virveln i synnerhet, som på många punk-skivor nuförtiden låter söndertriggad och stum, har en klar men ändå skitig klang som ger en skön känsla till hela mixen.

Låtarna i sig är det definitivt inget fel på heller. Halvtempo-punk kan i vanliga fall ofta låta repetitiv och sömnig, men med uttalade influenser som A Wilhelm Scream och Hot Water Music framför Idle Class även sång och gitarrarbete i toppklass. Nästan aldrig spelar de två gitarristerna samma ackord och sångstämmorna är antingen snortajta eller medvetet ur sync för att stärka skivans genomgående livekänsla. Dessutom blandas halvtempo med D-takt om vartannat. Kort sagt, det blir aldrig tråkigt!

”Of Glass and Paper” släpptes den 25:e september via Uncle M Music (Hot Water Music, Boy Sets Fire, Anti-Flag, Flogging Molly, etc) som transparant silver/guld vinyl, Digipack-CD och digitalt.

Text: Philip Nordling

Du kan också såklart lyssna på hela skivan på Spotify här:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...