Intervju med WHILE SHE SLEEPS

while she sleeps

INTERVJU: Rocksoul.se träffade sångaren Lawrence ”Loz” Taylor och basisten Aaran McKenzie från brittiska metalcorebandet While She Sleeps under deras stopp i Los Angeles. Det blev en pratstund om British Invasion-turnén med Bullet For My Valentine och Asking Alexandria, att turnera i USA, visum-problem och långa flygresor.

Lawrence ”Loz” Taylor och Aaran McKenzie har nyss avslutat soundcheck när vi slagit oss ner i deras turnébuss utanför The Wiltern. ”Det lät amazing” medger de nöjt. Dagen innan hade While She Sleeps sin första egna headline-spelning i USA någonsin, på Chain Reaction i Anaheim i Kalifornien.
Loz: – Jag förväntade mig inte att någon skulle komma överhuvudtaget. Vi är fortfarande ganska nya i USA. Innan har vi bara gjort en annan klubbturné, då med Parkway Drive, och två Warped-turnéer. Det var jätteroligt att folk kom ut för att se oss!

Ni är ett par dagar in på turnén nu, hur har den gått hittills?
Aaran: – Det har varit väldigt entusiastisk publik faktiskt!
Loz: – Det kommer nog bli en annorlunda turné jämfört när vi turnerade med Asking Alexandria för fyra år sedan, då var allt kaotiskt. Vi söp, bråkade”¦
Aaran: – Jag tror samtliga band har tonat ned det lite.
Loz: – De senaste dagarna har vi mest hängt och tagit någon öl. Det har varit nice and chill. Men vi är fortfarande tidigt in på turnén, så vi får se vart det slutar!

Är det inte lika mycket fest på turnéerna längre?
Aaran: – Vi festar fortfarande, men förr brukade vi inte ta det lugnt alls. Det var verkligen party varje kväll. Nu tar vi oss faktiskt tid för att vila också. Vartefter man börjar bli äldre inser man att det tar på kroppen efter ett tag.

Tror ni amerikanerna tycker det är exotiskt att få se tre brittiska band på en och samma kväll?
Loz: – Vi är väl snarare små vita hobbits som kommer till ett exotiskt land. Typiska engelskmän. Men
det är klart att British Invasion Tour är lite speciell. De andra banden har dock redan spenderat mycket tid här.
Aaran: – När vi kom till USA klagade alla på att det var så kallt. Jag fattar vad de menar, men det är fortfarande jättefint väder här!
Loz: – Hemma är det grått, kallt och mörkt.

Har ni någon favoritdel i USA?
Aaran: – Jag älskar Kalifornien. Det finns så stora kontraster mellan de olika staterna. Amerika är så stort. Jag gillar även östkusten och har spenderat mycket tid i Washington D.C.. New York är också coolt! Men, Cali har vädret. Och stränderna. The beaches and the bitches!

Som jag förstått det har det inte alltid varit lätt för er att komma in i USA, ni har haft lite problem med visum bland annat?
Aaran: – Åh, det var bara Loz. Vi andra tyckte det var ganska lätt.
Loz: – Första gången vi skulle till USA blev jag arresterad. Jag var i ett bråk och hamnade hos polisen, så jag trodde jag skulle hamna i deras register och inte få resa in i USA. Det visade sig att det var helt lugnt. Men sedan på väg hem från en galen natt i Leeds tappade jag mitt pass ut genom bildörren för vi hade den öppen. Så då kunde vi inte åka.
Aaran: – Jag gillar att allt eftersom åren går så vågar vi berätta storyn, först sa vi bara att vi hade ”visa issues”.
Loz: – Men det var tur i oturen, för istället fick vi möjlighet att fixa andra grejer, vi spelade till exempel in en skiva och började spelas på Radio1 för första gången. Andra gången var det faktiskt inte vårt fel, då var det ambassaden i England som inte kunde skriva ut visum på grund av något fel i systemet. Det var många band som inte kunde komma till Warped Tour på grund av det förra året.

Vad tycker ni annars om att resa, hur gör ni för att överleva de långa flygresorna?
Loz: – Jag absolut hatar att flyga. Jag är ju så lång så det är omöjligt att göra det bekvämt. Jag blir som en zombie som bara sitter och stirrar på tv-skärmen. Men när man väl är framme, solen skiner och man får göra spelningar så känns allt värt det.
Aaran: – Jag brukade inte ha något emot det, men nu börjar det bli tråkigt. Det är alltid samma filmer, och allt är likadant”¦ Så jag försöker bara att sova. På vägen hit var det två barn bredvid mig som höll på och brottades och föll in i mig när jag försökte sova. Jag blev skitsur för det hade varit en så lång resa så jag var nära att säga åt mamman att kontrollera sina fucking kids.

Nämn fem saker som gör er lyckliga?
Loz: – När Aaran inte är i närheten, öl…
Aaran: – Musik, familj, vänner. Hundar gör mig väldigt lycklig.
Loz: – Djur eller bara hundar?
Aaran: – Djur i allmänhet men speciellt hundar. De har så mycket personlighet. Man kollar in i deras ögon och man känner en sån connection. Katter är för självständiga för mig. Jag behöver ett djur som behöver mig. Den femte saken måste väl bli min flickvän!
Loz: – Vänner, familj, skateboarding, alkohol, och min flickvän.
Aaran: – Sist på bådas listor, haha! Fast vad fan, de borde ändå vara tacksamma att de kom med alls.

Fem saker som gör er förbannade?
Aaran: – Min flickvän. Haha.
Loz: – Människor. Jag hatar människor!
Aaran: – Min pappa. Jag älskar honom, men han gör mig förbannad. Rasism”¦ Alltså, det är inte så mycket som gör oss arga egentligen, vi är ganska lättsamma. Jag säger ignoranta människor! Och alla som misshandlar djur.
Loz: – Har ni sett filmen ”Yes Man”med Jim Carrey? Jag gillar inte ’No’-people. Ohjälpsam personal i butiker hatar jag också. Jag var på apoteket idag och fick ingen hjälp alls. Jag bara hatar människor! Finns det något mer”¦ Mat Welsch.
Aaran: – Ja Mat Welsch gör mig förbannad. (Gitarrist och tillfällig tourmanager red anm.)

Han är seg på att svara på mejl.
Aaran: – Ja, han är sån.
Loz: – Så han gör dig förbannad också?

Ja, lite faktiskt!
Aaran: – Han har en märklig prioriteringslista i huvudet. Men vi älskar honom trots allt!

Hur kommer det sig att han fick vara tourmanager på den här turnén?
Aaran: – Vi får alla ta ansvar för allting. Men av någon anledning kommer alla mejl till honom så han sköter allt det.

Så är ni alla bra på att hålla koll på tider och vart ni ska?
Aaran: – Jag är bra på det! Mat är inte det. Hur mycket tid av mitt liv har jag spenderat på att vänta på Mat. Ta inte med något av det här förresten. Haha!

Är ni företagsamma och har en plan för hur ni vill att er framtid ska se ut?
Aaran: – Man kan ha en ungefärlig plan, men saker ändras hela tiden. Vi brukar ha en plan för det nästkommande året i alla fall. Vi vill ju bli världens största band så vi kan få bra betalt.
Loz: – Det kommer att hända.
Aaran: – Yeah. När Mat börjar ta tag i saker.
Loz: – Jag tänker inte bortom de nästkommande sekunderna. Jag lever i stunden. Jag gillar inte att planera. Jag vet inte om de tär någon tjejgrej, men många gillar att ha en plan för en hel dag, eller vill bestämma vad de ska ha för sorts té fyra dagar i förväg. Själv gillar jag att go with the flow.
Aaran: – Du vet inte ens hur du kommer avsluta en måltid när du precis börjat tillaga den.
Loz: – Jo det är sant, jag tänker inte så långt. När det kommer till att gå på scen så gillar jag att improvisera också. Men när det gäller bandets framtid är det klart jag vill att vi ska utvecklas.
Aaran: – Vi har ju alltid någorlunda koll på vart vi ska turnera och såna saker, men det låter vi kontorssnubbarna sköta. Det är det de är anställda för.

Ni släppte ert tredje album ”Brainwashed” i mars förra året. Känns albumet fortfarande nytt för er eller tänker ni redan på framtida album och låtar?
Aaran: – Nu känns det inte så nytt längre. Vi började skriva det redan 2013, sedan fick Loz problem med rösten så vi fick ta en liten paus. Så vi har suttit på materialet ganska länge. Men för allmänheten är det fortfarande ett relativt nytt album. Vi kommer förmodligen börja skriva igen efter den här turnén.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

While She Sleeps turnerar just nu i USA med Asking Alexandria och Bullet For My Valentine. Kolla in senaste videon att släppas från ”Brainwashed” här nedan:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...