Hardcore Superstar + Michael Monroe på Whisky a Go-Go 12/2

DSC_5341

LIVERECENSION: Hardcore Superstar och Michael Monroe är just nu ute på turné tillsammans i USA och stannade till i Los Angeles två kvällar i rad. Rocksoul.se besökte spelning nummer två på det legendariska Whisky a Go Go på Sunset Strip i Los Angeles, klubben där bland andra Mötley Crüe och The Doors gjorde sina första spelningar.

DSC_5332
Hardcore Superstar + Michael Monroe 
Var: Whisky a Go Go, Los Angeles
När: 12 februari 2016

Det är en co-headline-turné och de två banden turas om att spela sist. Denna fredagskväll är den forne Hanoi Rocks-frontmannen Michael Monroe först ut på scen. Det är en energisk och erfaren 53-årig man som river av ett framträdande lika självklart som om han inte gjort något annat i sitt liv. Han skulle lika gärna kunna stå på en arenascen, men desto bättre är det att det är en sån liten klubbscen som Whisky. Det osar punkrock, attityd och energi från början till slut. Det är packat framför scenen och vakterna får jobba intensivt för att hålla en fri gångpassage längst bak i klubben. En klart imponerande spelning av rockikonen Michael Monroe.

När Hardcore Superstar går på scen är det däremot en stor del av publiken som lämnat klubben. Möjligen var deras hardcorefans på spelningen kvällen innan, för detta är uppenbarligen Michael Monroes kväll. Det märks nästan på publiken som är lika gamla som frontmannen själv. I toakön får man en plötslig insikt om hur man kommer se ut som 50-årig rockkvinna och det känns sådär. Det var länge sen jag kände mig yngst på en spelning och att en vakt frågar ”you can’t be over 21?”.

Publiken må ha minskat, och den är inte så intensiv som man skulle kunnat föreställa sig, men Hardcore Superstar gör ett bra jobb för att göra det till en lyckad kväll. Vi får höra hits som ”Moonshine”, ”We Don’t Celebrate Sundays” samt en avskalad och intim version av ”Run To Your Mama”. Mot slutet av scenen bjuder bandet upp alla tjejer som vill upp på scen för att dansa till ”Last Call For Alcohol”.

Men, om vi ska vara ärliga är det är inte svårt att imponera när platsen och miljön är ultimat. Bara att få se ett av Sveriges bästa rockband på andra sidan av jordklotet på en sådan legendarisk klubb som Whisky gör allt. Det är egentligen här Hardcore Superstar hör hemma och borde spela varje vecka för att hålla Sunset Strips rockhistoria vid liv.

DSC_5344

Text: Rosanna Rundlöf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...