En tredjedel av startfältet klart inför 46:e Roskildefestivalen

RF15 Orange stage by night
FESTIVAL. Den 46:e Roskildefestivalen sedan starten 1971 börjar ta form. 55 av 175 akter totalt är bokade. Red Hot Chili Peppers, Ghost, Kvelertak, New Order, PJ Harvey, Tenacious D och danska Mö är några av de stora affischnamnen festivalen gjort klart med.

Den 46:e Roskildefestivalen i ordningen sedan starten 1971 äger i år rum mellan 25 juni och 2 juli. Och när vi nu skriver februari månad har den danska festivalen gjort klart med 55 av de planerade 175 akterna.

Mångfald är ett av ledorden när festivalen bokar in band och artister. Headliners så här långt är återförenade amerikanska LCD Soundsystem jämte bland andra det danska popundret , det brittiska bandet som är sprunget ur Joy Division, New Order och australiensiska Tame Impala samt jänkaren Whiz Khalifa. För den som suktar efter lite hårdare tongångar inom rock-genren kan nämnas amerikanska Red Hot Chili Peppers, norska Kvelertak, svenska Ghost och brittiska PJ Harvey.

Öppningsband för hela festivalen är The Syrian National Orchestra for Arabic Music där Blurs frontman Damon Albarn gästspelar. (Var du där 2015 minns du kanske mastodontkonserten under fyra timmar som avslutning på hela festivalen. Damon fick bäras av scenen, han vägrade ge upp i julinatten. Vackert!)

Själva musikfestivalen kickar igång 29 juni.

Läs mer: Roskildefestivalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...