Det kommer att osa hårdrock på Helgeåfestivalen

2008 toppade Charlotte Perelli och The Boppers som namn på lilla gemytliga Helgeåfestivalen. Sedan dess har festivalen svängt 180 grader och satsar istället på tyngre tongångar. Tyska speedmetalbandet Helloween och amerikanska W.A.S.P samt det svenska industrimetallbandet Raubtier från Haparanda kommer, bland andra tyngre akter, att braka loss i parken i Knislinge 5-6 augusti i sommar.

Det kommer att osa hårdrock på "Sveriges mysigaste festival" när bland andra Helloween kör loss . Foto: Helgeåfestivalen
Det kommer att osa hårdrock på ”Sveriges mysigaste festival” när bland andra Helloween kör loss . Foto: Helgeåfestivalen

2015 stod Europe, Saxon och Quireboys på scen i parken i Knislinge. 2014 Magnum, Mustasch och Graveyard. Få är väl de som längtar tillbaka till året då den allra första Helgeåfestivalen drog igång. För oss rockers är utvecklingen fantastisk. Det är ett otal storheter inom rockgenren som gästat den lilla parken i nordöstra hörnet av Skåne.

Och i år frontar festivalen med 80-talets absolut största och mest snabbspelande band, tyska Helloween. Lägg till Siewert Öholms favoritband W.A.S.P och salta med lite industrirock från Haparanda i Raubtier samt strö lite Treat och Amaranthe på det och du har valuta för entrépengen bara där. Det kommer att osa hårdrock i skogen i parken i Knislinge i sommar.

Förvisso kommer det tyska synthpopbandet Alphaville jämte softpop-rock-bandet Sha-Boom också men då kan man passa stå och gå och pudra näsan istället. Och givetvis lirar även Smen´s Baglomma, de är typ ett stående inslag i den skånska myllan i det nordöstra hörnet i det röd-gula landskapet. Det fullständiga programmet är i skrivande stund inte helt spikat – men det bådar gott så långt.

Hittills klara band är: W.A.S.P, Helloween, Alphaville, Raubtier, Treat, Amaranthe, Syd/Ekman, Eclipse, Thundermother, Sha-Boom, Art Nation, Knogjärn,, Warner Drive, The Kali Mamas, Smen’s Baglomma, Sleepwulf

För mer information: Helgeåfestivalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...