Roskildefestivalen är redo för 46:e festivalen

Ghost1
Ghost är ett av många bra rockband som kommer till #RF16. FOTO: Casper Weil

FESTIVAL. I går släpptes ytterligare 105 akter, de sista, till sommarens Roskildefestival. Därmed är programmet spikat. 179 akter från 30 länder fördelade på 9 scener med Neil Young, Red Hot Chili Peppers, Ghost, Slayer och PJ Harvey som huvudakter – sett ur ett musikaliskt hårdare perspektiv – lär tillfredsställa folkmassorna på Dyrskuepladsen mellan 25 juni och 2 juli.

Alla band och artister till den 46:e Roskildefestivalen är nu bokade. Bland de större namnen som kom in senast hittar vi bland andra kanadensiska rockern Neil Young. Vi såg honom senast här 2008 då han rundade av med en söt cover på The Beatles A day in the Life och fick hela Dyrskuepladsen att dansa med av lycka. Nu har han med sig bandet Promise of the Real, där bland andra Willie Nelsons söner spelar i. Bandet medverkar bland annat på The Monsanto Years. Vi har vidare danska Dizzy Mizz Lizzy och amerikanska Slayer. Sedan tidigare har vi rockakter som Red Hot Chili Peppers, Ghost, Kvelertak, PJ Harvey, och Tenacious D.

Går vi utanför rocksfären finns danska och återförenade amerikanska LCD Soundsystem samt bandet som reste sig ur det klassiska gamla Joy Division, New Order, samt australiensiska Tame Impala. Addera jänkaren Wiz Khalifa och du har en schyst mix av inriktningar även i år på musiken på norra europas bästa festival.

Ett gig vi lär spana in och som inte direkt är rock men som kan bli coolt är öppningsbandet för hela festivalen, The Syrian National Orchestra for Arabic Music där Blurs frontman Damon Albarn ingår. Deras mastodontkonsert 2015 under fyra timmar som avslutning på hela festivalen är historiskt. Damon fick bäras av scenen, han vägrade ge upp i julinatten.

Själva musikfestivalen på de stora scenerna kickar igång 29 juni.

Läs mer: Roskildefestivalen

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...