The Darkness på The Belasco Theater i Los Angeles 12 april

The Darkness justin
LIVERECENSION: Brittiska glamrockbandet The Darkness besökte Los Angeles för den fjärde spelningen på sin Back In The USSA-turné.

The Darkness + Raveneye
The Belasco Theater, Los Angeles
12 april 2016

Brittiska Raveneye, frontat av bluesartisten Oli Brown, kickstartade tisdagskvällen med en halvtimmes bluesrock innan The Darkness gick på scen med sin inledande ”Barbarian” från nya skivan ”Last Of Our Kind”.

De 70-talsglammiga britterna som slog igenom med ”I Believe In A Thing Called Love” 2003 sedan har inte varit ett hett namn på länge. Tretton år sedan genombrottet är de dock överraskande tajta. Senaste och enda gången jag sett The Darkness tidigare var när de otippat nog spelade förband till Lady Gaga på Globen 2012. Den här spelningen är betydligt mer minnesvärd. Som de flesta band gör de sig bäst på egna ben med sin egen produktion.

The Belasco Theater ligger beläget mitt i ett slumkvarter i Downtown, inte långt ifrån det ökända området Skid Row. Insidan av teatern är däremot elegant och liknar en gammaldags teater. Arenan är nästintill fullsatt och publiken består av allt ifrån 60-åriga rockfantaster till 8-åriga barn. Klart är att The Darkness fortfarande drar en bred publik. På balkongen syns dessutom Foo Fighters-trummisen Taylor Hawkins avnjuta konserten.

Det bjuds på flertalet låtar från genombrottsalbumet ”Permission To Land”, ”One Way Ticket to Hell… and Back” och förstås från nya albumet ”Last Of Our Kind”. Alla låtar är inte fantastiska, men The Darkness är trots allt mer än ett ”one-hit-wonder”-band. Hela bandet besitter en unik rock’n’roll aura och behåller ett sound som sticker ut bland flertalet andra band idag.

Frontmannen Justin Hawkins som har skaffat tandställning på äldre dar är energisk och tar mot slutet av spelningen glatt en runda i publikhavet. Han ser dock något frånvarande ut spelningen igenom, och glömmer obekvämt nog bort förnamnets band när han ska presentera Raveneye. Brorsan Dan Hawkins på gitarr och den karismatiske basisten Frankie Poullain gör ett strålande jobb tillsammans med nya trummis-tillskottet Rufus Taylor, son till Queen-trummisen Roger Taylor. Efter en och en halv timmes lång rock’n’roll-show har The Darkness bevisat att de är några av mästarna av 70-tals-osande glamrock idag.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machazcka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...