Up the Irons – Maiden dominerade!

Iron Maiden är lite som en barndomsförälskelse  som aldrig riktigt vill släppa. Jag har älskat bandet sedan första mötet för omkring 30 år sedan. Och det gör mig glad att britterna inte lämnar mig besviken i kväll heller.

Ljudet på Ullevi är sådär, men efter lite sökande så hittar vi en ”sweet-spot” strax bredvid ljudteknikernas tält. Materialet är alltjämt starkt och det varvas friskt mellan gammalt och nytt. Allt som allt räknar jag till 5-6 låtar från nya albumet ”Book of souls” (ett för övrigt väldigt starkt album), varvid resten är väl beprövade kort från 80-talskatalogen (undantaget ”Fear of the dark” från 91′).

Bandet i sig visar, trots närmare 40 år i branschen, inga prov på trötthet, utan bjuder istället på en riktig grym show. Bruce Dickinson springer som en vettvilling över scenen, Steve Harris spelar allt jämt bas som en gud, Nicko befäster sin plats som – i min åsikt – världens bästa trummis, samtidigt som gitarristerna Dave Murray och Adrian Smith visar varför Iron Maiden varit stilbildande inom genren metal i snart 40 år.

För egen del har jag svårt att se att någon som lämnade Ullevi ikväll inte var nöjd. Vi fick se ett Iron Maiden som vågade köra nytt, men ändå visste att köra gammalt. Vi fick se ett oerhört piggt gäng på omkring 60 bast per skaft, som ändå verkade ha roligt på scenen. Vi fick se Iron Maiden. Up the Irons!

Iron Maiden levererade och publiken älskade det. FOTO: CC BY Mick Hagström / Rocksoul
Iron Maiden levererade och publiken älskade det. FOTO: CC BY Mick Hagström / Rocksoul

TEXT & FOTO: Micke Hagström

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...