Breaking Benjamin på Münchenbryggeriet 20 juni

Breaking Benjamin Sweden 2016 Benjamin 1 Burnley
LIVERECENSION: Amerikanska alternativa metalbandet Breaking Benjamin avslutade sin första Europa-turné någonsin på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Artist: Breaking Benjamin
Datum: 20 juni 2016
Plats: Münchenbryggeriet, Stockholm

En efter en intar medlemmarna i Breaking Benjamin scenen och spänningen byggs upp inför frontmannen Benjamin Burnley, den enda kvarvarande originalmedlemmen. Han stiger upp på sitt podium och publiken jublar, det märks att fansen länge har längtat efter den här stunden. Benjamin höjer upp armarna och tar in stämningen innan ”So Cold” dras igång och publiken sjunger med till varje textrad. Sångaren överlåter ibland mikrofonen till gitarristen Keith Wallen och basisten Aaron Bunch. Mitt i spelningen drar Benjamin fram ett ljussvärd och bandet spelar ”The Imperial March” följt av andra covers som ”Smells Like Teen Spirit” av Nirvana och ”Walk” av Pantera.

Förutom lite strul med ljudet i början av spelningen finns det inte så mycket att klaga på, möjligen den korta encoren på bara en låt. Breaking Benjamin avslutar kvällen med att tacka publiken och lovar att komma tillbaka snart. Framför sig har sångaren Benjamin, som inte flyger, en åttadagars lång båtresa hem till USA.

Text & foto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...