Editors på Bråvalla festival 30 juni

EDITORS 6
FESTIVAL/LIVERECENSION: Ett kärt återseende av ett band med klass.

Artist: Editors
Scen: Juno
Datum: 30 juni
Tid: 19.00
Betyg: 4/5

Det har gått hela elva år sedan jag såg brittiska indierockarna Editors för första gången, samma år som de släppte det felfria debutalbumet ”The Back Room”. Bandet har med sina efterföljande fyra skivor inte lyckats leva upp till debuten, men de har heller inte förlorat sin kvalité. Efter ett antal medlemsbyten och sound-experimenterande har de trots allt visat sig vara ett band med klass.

På Bråvalla har de dragit en hyffsat stor och engagerad publik till Juno-scenen. De inleder med ”Sugar” från näst senaste skivan, och inte förrän fjärde låten får vi höra en låt från senaste skivan ”In Dream”.

EDITORS 8
Tom Smith, sångare i Editors, levererade som alltid.

Frontmannen Tom Smith rör sig med samma karismatiska scenspråk som alltid. Medlemmarna är alla klädda i svart, matchande deras mörka musikaliska underton. Musiken är melankolisk utan att vara sorglig, det finns alltid en känsla av hopp närvarande i Editors låtar. ”Ocean of Night” från senaste skivan är en av spelningens höjdpunkter, även ”Forgiveness” är fantastisk. Jag uppskattar att få höra de nya låtarna, även om de äldre aldrig tycks förlora sin charm.

Ibland är man orolig att ett av ens favoritband inte längre håller, men så är lyckligtvis inte fallet med Editors.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...