August Burns Red på Bråvalla festival 30 juni

August Burns Red 9

FESTIVAL/LIVERECENSION: Sverige-rutinerad metal framförd av amerikanska män i flip-flops är svår att på riktigt uppskatta.

Artist: August Burns Red
Scen: Panorama
Datum: 30 juni
Tid: 14.00
Betyg: 2,5/5

Jag önskar verkligen att Bråvalla kunde sluta boka band som redan spelat på festivalen under tidigare år, samt band som redan besöker Sverige tre gånger om året. För att ta ett exempel, August Burns Red. De har uppenbarligen en trogen fanskara här, och förmodligen finns det inte ett enda svenskt metalcore-fan som lyckats missa en lokal spelning med August Burns Red. En väldigt ospännande bandbokning till festivalen.

August Burns Red 8
Flipflop-metal känns sådär. Foto: Gosia Machaczka

Musikaliskt är det däremot absolut inget fel på dessa amerikanare, tvärtom låter det helt ok. Så länge man blundar. Få saker irriterar mig så mycket som band som inte tar sin yttre approach på allvar. August Burns Red måste ta priset som det sämst klädda banden genom tiderna, åtminstone i metal-genren (undantag frontmannen). Deras tröjor, gitarrer och skor är i gröna, blåa och röda omatchade färgskalor. Och, inte minst, flip-flops är knappt ok för en man att bära under den varmaste sommardagen, desto mindre är det ok för ett etablerat metalband på festivalens största scen. Det är inte ens en särskilt varm dag.

Självklart handlar allt inte om ytan, och deras fans älskar de säkert precis som de är. För att vara positiv, energin är på max och speciellt frontmannen Jake Luhrs har ett karismatiskt scenspråk som få metal-vokalister besitter.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...