Biffy Clyro på Bråvalla festival 30 juni

Biffy clyro 4

FESTIVAL/LIVERECENSION: Motbjudande ”rock” för män.

Artist: Biffy Clyro
Scen: Panorama
Datum: 30 juni
Tid: 20.00
Betyg: 1/5

Publiken är stor framför Panorama-scenen inför skotska Biffy Clyros spelning, men jag förstår mig inte alls på hajpen kring detta bands musik. Jag har dock hört att de ska vara bra live så jag ger de en chans. Det var ett misstag.

biffy clyro 1Alla undrar varför jag hatar Biffy Clyro och ja, vart ska man börja. Jag har försökt att gilla dem, eftersom jag borde gilla ”rock” men i detta fall är det något som stoppar. För det första är de musikaliskt ganska mesiga och de är inte särskilt mycket rock överhuvudtaget, men det är inte bara låtarna jag mår dåligt av.

Det är endast i få fall ok att gå på scen halvnaken och redan svettig, vilket frontmannen Simon Neil gör utan respekt. Visst, ta av tröjan efter ett tag om du måste, men för den som inte är attraherad av det här bandet känns det bara vulgärt att se. Det känns uppenbart ”posigt” av ett band som absolut inte klär i den posiga stilen.

Sångaren Simon Neil är en väldigt populär frontman. Alla män vill ha hans barn. De är ett av ”männens band”. Män älskar Biffy Clyro för de tror att de kollar på ”en smutsig riktig man”. Och de tror de är rock. Men det låter faktiskt bara mesigt.

Jag har jättesvårt att uppskatta ett band bestående av en skäggig man och två tvillingar, alla skottar, och med matchande tatueringar längs ryggarna. Det är fint, säger folk. Äckligt, säger jag.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...