Beware of Darkness + Fire på Resident i Los Angeles 24/8

bewareofdarkness-1-640x360
LIVERECENSION: Albumaktuella Kalifornien-bandet Beware of Darkness, nyligen hemkomna från en förbandsturné med Eagles of Death Metal, intog Resident i Los Angeles den 24 augusti.

I ett småsunkigt kvarter i Downtown LA hittar vi Resident, ett litet hipsterställe med utomhus-bar och en liten klubbscen. Det är onsdagskväll och besökarna verkar bestå nästan enbart av vänner och bekanta till banden som spelar. Först ut är bandet Fire, som minst sagt var svårfunna på nätet. Man önskade att de hade valt ett lite mer originellt bandnamn, så att de går att hitta och t.ex. slipper kalla sig Thebandfire på Instagram. Men, vilken överraskning de bjöd på! Det är fantastiskt hur ett band som bara funnits i tre månader framträder på en klubbscen som om de redan var vana med stora arenor. Sångaren klättrar nästan på väggarna med en sällan skådad energi och passion. Bandet för tankarna till band som Aerosmith och The Rolling Stones. Klassisk rock’n’roll helt enkelt.

Huvudakten Beware of Darkness är ett annat band vars musik är rock när den är som bäst. De är nyligen hemkomna från en turné med Eagles of Death Metal när de intar Residents scen med senaste singeln ”Muthafuckah”, en typisk introlåt med självsäkra inledningsraden ”Muthafuckah I’m back from the dead, I’m about to raise hell”. Med en gång vet man att den här spelningen kommer bli en sådan man inte vill ska ta slut.

Tremanna-bandet bildades i Kalifornien 2011 och släppte två år senare debutalbumet ”Orthodox”. Inte förrän nyligen hörde jag talas om det här bandet, och jag föll direkt. Första skivan är dock väldigt ojämn i kvaliteten. Några låtar är ungefär bland de bästa jag hört någonsin (rockiga ”Howl” och ”Sweet Girl”, och den stillsamt emotionella ”All Who Remain”), medan resten får en att undra om man fortfarande lyssnar på samma band.

Från den kommande skivan ”Are You Real?” som släpps i september har hittills bara två låtar släppts, men det låter lovande. Under kvällens spelning på Resident spelas huvudsakligen osläppta låtar, men publiken diggar med så pass att jag nästan blir osäker på om jag missat att lyssna på någon skiva. Men förklaringen är snarare att Beware of Darkness låtar är så pass lätta att gilla från första stund. Det är fascinerade hur endast tre medlemmar kan få det att låta såhär stort. Efter en timmes spelning avslutar de med ”Dope” från det kommande albumet.

Faktum är att de redan 2013 besökte Sverige som förband till The Smashing Pumpkins, och samma år blev de utnämnda till Best New Band i brittiska Classic Rock Magazine. Svårt att förstå hur de lyckats gå obemärkt förbi den stora massan, men jag rekommenderar verkligen att kolla in det här bandet då de förtjänar större publiker än såhär.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Pressfoto

Lyssna på Beware of Darkness på Spotify här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...