Charming Liars på Viper Room i Los Angeles 1/12

LIVERECENSION: Den lovande Los Angeles-trion Charming Liars intog Viper Room i torsdags den första december.

Viper Room är ett legendariskt ställe många stora band haft sina första spelningar på och delägdes tidigare av Johnny Depp. Klubben rymmer endast 250 personer, så det känns ungefär som en liten festlokal med en minimal scen. Personligen, definitivt ett av mina favoritspelställen i Los Angeles!

Charming Liars frontman Kiliyan Maguire. Foto: Gosia Machaczka

Den här kvällen är det dags för trion Charming Liars att inta Viper Room. Ursprungligen kommer de från London, men är nu baserade i Los Angeles. En lovande ursprungsmix för ett alternativt indierockband. Jag fick upp ögonen för bandet i samband med att jag såg de på Blaqk Audio’s förbands-line-up under några USA-spelningar i våras och fastnade direkt för deras sound. Dock, som med många andra nya band känns det som att låtarna låter lite väl lika varandra, och vissa textrader är lite väl cheesy. Med andra ord, förväntningarna inför att se de live är inte allt för höga, men jag hade ändå en stark känsla av att jag borde ge de en chans. Och sådana känslor brukar stämma. 
Redan från första låten ”Closer” känner man att uttrycket “göra sig bättre live” har missbrukats allt för många gånger. För här är det verkligen som att ett helt annat band uppenbarat sig. Allt låter mycket starkare, sångaren sjunger med en helt annan inlevelse. I liveformat får låtarna helt nya liv. Under en låt vandrar sångaren ner i publiken och sjunger för tjejerna i första raderna, precis som om han redan var en eftertraktad rockstjärna. Jag gillar sådant, ”fake it ’til you make it”-attityden är både mer framgångsrik och roligare att kolla på än band som inte vågar ta för sig.

Om man ska försöka ge en bild av hur Charming Liars låter, tänk Imagine Dragons, blandat med AFI’s senaste alster. Typ av poppig, alternativ arenarock som radion älskar. Senaste singeln ”Soul” har redan fått uppmärksamhet på radio vilket inte är så förvånande. Spelningen är bara cirka en halvtimme lång vilket känns allt för kort. 

Det blir spännande att se vad som händer med Charming Liars framöver. Jag kan höra nästa vilken som helst av deras låtar som en radiohit, men med tanke på hur bra deras musik och appearance gör sig live har de potential att bli mer än bara radiostjärnor. Jag ser redan fram emot att se Charming Liars igen!  

Text: Rosanna Rundlöf           
Foto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...