The Shelters på Troubadour 12/12

LIVERECENSION: En av 2016 års bästa musikupptäckter är Los Angeles-baserade The Shelters – vi spanade in deras spelning på Troubadour i december.

En av bandets två sångare: Josh Jove. Foto: Gosia Machaczka

Att lyssna på The Shelters är som att åka på en musikalisk resa tillbaka till 60-talet. Vissa låtar för tankarna till The Beatles, andra till The Doors. Och som om inte det räckte innehåller deras debutalbum en cover på The Kinks’s ”Nothin’ In The World Can Stop Me Worrying’ ’Bout That Girl”. Eftersom jag är ett stort fan av allt från Beatles-eran krävdes det bara en lyssning av The Shelter’s Rebel Heart för att veta att det här bandet var något för mig.

I publiken på Troubadour finns många hipsters, går snabbt att konstatera. Även en del äldre, som jag kan tänka mig har för vana att spana in nya, spännande band som spelar på Troubadour. Det är faktiskt mer folk än förväntat. Eftersom The Shelters kommer från LA själva är det möjligt att familj och vänner till bandet är på plats för att supporta.

Med tanke på kvalitén på The Shelters musik kan man undra hur kan de bara ha 10 000 likes på Facebook. Man glömmer lätt att de trots allt har de bara existerat i något år. De är till skillnad från många andra nya band inte superunga, men tänkbart är att de har flera år bakom sig som musiker i separata bandkonstellationer. Eftersom de är så pass nya bör man ge de lite tid att bli riktigt samspelta som liveband. Men annars är jag ärligt talat ganska speechless. The Shelters är ett band som måste upplevas för att förstå hur bra de är.

Några av höjdpunkterna från kvällen är ”Liar”, ”Birdwatching” och självklart den dansanta ”Rebel Heart”. Det finns dock ett minus – spelningen är alldeles för kort. När de lämnar scenen vill man bara höra mer, men eftersom de bara släppt ett album har de tyvärr inte så många fler låtar att bjuda på än. The Shelters är definitivt en av årets bästa nykomlingar. Check them out!

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...