Phoenix på Jimmy Kimmel Live

 

Albumaktuella fransmännen i Phoenix framförde några av sina nya låtar under inspelningen av Jimmy Kimmel Live! i Los Angeles.

I måndags fick vi äran att besöka Jimmy Kimmel Live! i Hollywood. Tv-showen har ibland utomhuskonserter på parkeringen utanför studion – den här gången spelade franska albumaktuella bandet Phoenix.

De har inte släppt något album på fyra år, och utan min vetskap har Phoenix uppenbarligen gjort sig ett stort namn i USA. I veckan spelar de på Hollywood Bowl som rymmer nästan 18 000 pers. Jag vet inte hur det gick till, men de förtjänar all framgång.

För några veckor sedan så hörde jag Phoenix låtar i en Uber, och sedan några gånger på stammiscaféet här i LA. Det blev en påminnelse om att det var länge sen jag lyssnade på de. Måste nästan vara tio år sedan då jag såg de på Hultsfredsfestivalen. Så, efter detta började jag lyssna på Phoenix igen och insåg att de nog är ett av mina favoritband. Speciellt skivan ”It’s Never Been Like That”. De släppte nya albumet ”Ti Amo” häromdagen, och efter ett par lyssningar är jag redan fast.

På Jimmy Kimmel Live! inledde de med titelspåret ”Ti Amo” som följdes av ”J-Boy”, båda från senaste skivan. Jag minns att jag älskade deras spelning på Hultsfred, men jag hade glömt att de var såhär bra live. De är definitivt ett band som gör sig bättre live än på skiva. Jag älskade deras outfits, deras ljusshow och deras energi. Det var färgglatt, och allt kändes så genomtänkt och proffsigt. What’s not to like?

Spelningen var dock alldeles för kort, och jag ser redan fram emot att se Phoenix igen. Jag vet att de spelar på Popaganda i slutet av augusti, så Sverige – you’re in for a treat!

Text & Foto: Rosanna Rundlöf

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...