Prophets of Rage på Bråvalla Festival 1 juli

LIVERECENSION: Supergruppen får allt annat på festivalen att framstå som mesigt.

Lördagen den 1 juli. Kl. 23.00.
Scen: Luna
Betyg: 4 av 5

Bråvalla må ha gjort minst sagt halvdana bandbokningar i år, men en av festivalens bästa bokningar var definitivt Prophets of Rage. Supergruppen är en ny konstellation bestånde av medlemmar från Rage Against The Machine, Public Enemy och Cypress Hill.

Det inträffar tyvärr en mindre katastof under spelningen – ljudet försvinner. Hela två gånger. Under ett par låtar får vi höra endast musiken från scenen då bandet fortsätter som vanligt. Visst förstör det konsertupplevelsen något, men ärligt talat är det inget jag fokuserar på när jag tänker tillbaka på den här spelningen.

Mäktigt är nog ordet som bäst beskriver Prophets of Rage. Rapparna jobbar perfekt som partners. Tom Morello visar varför han är känd som en av världens bästa gitarrister. Han stylar med att byta om mellan minst fem olika gitarrer under spelningen. En av de har texten ”Fuck Trump” skrivet på baksidan och varje gång han visar upp den jublar publiken.

Vackert är det när de kör en hyllning till Chris Cornell, utan sång och med Tom Morello’s gitarr i fokus. Men det bästa är nästan när de mot slutet får publiken att skapa den största circle-pit Bråvalla har någonsin skådat. När introt till finallåten Killing In The Name Of drar igång hörs ett susande ”woooah” genom den till största delen manliga publiken. Ett ljud som människor bara ger ifrån sig om de upplever det coolaste/mest häftiga de någonsin hört och sett. Och visst är det mäktigt. Hela spelningen igenom är så fylld av power att allt annat på Bråvalla framstår som mesigt.

När konserten är slut börjar dessvärre Martin Garrix och hans dunka-dunka på största scenen bredvid och förstör hela stämningen. Jag hade önskat att Prophets of Rage var den sista konserten vi fick uppleva innan den dör ut. Men för mig blir den trots allt ett av de starkaste minnena från årets festival.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Press

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...