Bear’s Den på Bråvalla Festival 29 juni

LIVERECENSION: Brittiska duon nöjer sig med att låta musiken tala.

Torsdagen den 29 juni. Kl. 19.00.
Scen: Juno
Betyg: 3 av 5

Stillsamma folkpopduos som Bear’s Den är inte precis gjorde för festivalatmosfären. Särskilt inte en festival som Bråvalla, som inte har den mest intellektuella publiken och där fjortisar festar dygnet runt. Kanske de smälter in bättre på brittiska festivaler som Leeds och Reading, där de spelar senare i sommar och där folk i högre grad är där för musikens skull.

Sångaren Andrew Davie. Foto: Gosia Machaczka

 

Vid en första lyssning av deras debutalbum tyckte jag Bear’s Den lät ganska sömniga. Det hjälper inte att bandnamnet för tankarna till en björn som går i ide. Men med det senaste albumet ”Red Earth & Pouring Rain” imponerar de. Här har de utökat den akustiska folkpopen med syntar och det blir en fullträff. Titelspåret kan vara en av mina favoritlåtar just nu, och den kan till och med tänkas vara det ultimata soundtracket till en småregnig festivaldag. Och perfekt nog så inleder de med just Red Earth & Pouring Rain.

I sina bästa stunder påminner Bear’s Den om de brittiska kamraterna i Editors. Tyvärr måste duons liveframträdande utvecklas i hög grad om de ska bli lika spännande att se på. Dock verkar inte de två killarna intresserade av att bli ett karismatiskt liveband – det verkar som att de är nöjda med att låta musiken tala. Bear’s Den lyckas med det de tar sig an, och trots stillsam musik och framträdande blir det aldrig långtråkigt. Musikaliskt är det felfritt.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...