You Me At Six på Bråvalla Festival 30 juni

LIVERECENSION: Arenarockig poppunk som ger ett obrytt intryck.

Fredagen den 30 juni. Kl. 15.30.
Scen: Juno
Betyg: 3 av 5

På två av deras tidigare Sverige-spelningar har You Me At Six bara spelat låtar jag ogillar och well, de spelar fortfarande inte mina favoriter från de två första albumen utan mest nytt material. Men, äntligen en spelning av britterna som faktiskt är att njuta av.

Det här är det bästa jag sett av You Me At Six. Det är bara synd att medlemmarna ser ut som de nyss kommit tillbaka från en skogspromenad, påpälsade i höstjackor och munktröjor. Visst är det en aning kyligt ute, men det här är lite överdrivet. Outfits är inte allt, men på grund av detta får man ett obrytt intryck av de fem medlemmarna. När jag googlade på bandet inför vår intervju senare under dagen hittar jag en artikel där de listar ”10-point plan for world domination”. Lite märkligt att de inte alls framstår som några stjärnor på scen, snarare ett gäng killar som helt random plockat upp gitarrer och som inte verkar njuta så mycket av rampljuset. Sångaren Josh Franceschi, däremot, hoppar omkring med en huva på huvudet som aldrig åker av. Han bjuder dessutom på flera roliga dansmoves, och hans röst är lika bra som alltid. Fast att han fortfarande låter som en tonåring. Men det är lite av charmen med You Me At Six.

– Are you guys ready for something heavy?, frågar han den stora publiken innan bandet drar igång Bite My Tongue. Det är oklart om han är seriös med att han tycker den låten är heavy på riktigt, för det finns inget heavy alls med You Me A Six. Förutom att på skiva gästas låten av Bring Me The Horizon’s Oliver Sykes. You Me At Six är simpel, rockig poppunk i den mest charmiga formen. De behöver inte försöka framstå som något annat.

Mot slutet spelas Reckless som Franceschi avslutar med textraden från The Killers’ When You Were Young: ”He doesn’t look a thing like Jesus”. En medgivelse av att större delen av bakgrundsmelodin är inte så lite inspirerad av den låten. Men det är ok – han är inte ensam. Lustigt nog har Håkan Hellström snott exakt samma melodi vilket hördes några timmar senare på stora scenen.

The Killers verkar vara en av You Me At Six förebilder, och faktum är att hemma i England ligger de inte så långt ifrån. Det är fortfarande lite svårt att förstå hur You Me At Six fyller monsterarenor som Wembley i London, men huvudsaken är väl att fansen förstår.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...