Black Pistol Fire på Troubadour 18/11

LIVERECENSION: Rockbandet Black Pistol Fire bildades i Kanada men håller numera till i Austin, Texas. De har sedan debutskivan 2011 släppt tre album, men har hittills inte nått ut till den stora massan.

Troubadour är nästintill fullsatt denna lördagskväll, och som vanligt på den här klubben är det många äldre män i publiken. Bandet startar showen med omåttlig energi. Inledningsspåret Lost Cause från senaste skivan ”Deadbeat Graffiti”, en av deras mest catchiga låtar, blir ett wow-moment som lägger ribban högt inför resten av kvällen. Men det som är mest imponerande med Black Pistol Fire, och mest överraskande, är att de bara är två medlemmar. Åtminstone på scen kunde man tro att de skulle ha ett par extra livemusiker, men det är verkligen bara gitarristen/sångaren Kevin McKeown och trummisen Eric Owen som får musiken att låta som ett fullbemannat rockband.

Energin är på topp hela spelningen igenom. McKeown studsar framåt och baklänges, alltid med håret i ansiktet, samtidigt som han håller sångrösten i perfekt skick. Mot slutet blir det till och med en stagediving ut över publiken. Musikaliskt påminner duon om band som Royal Blood, The White Stripes och The Black Keys. Det är bluesigt, rockigt, och många gitarrsolon. Vissa låtar är lite same-same, men så är ofta den här typen av musik. Kort sagt, Black Pistol Fire ger ett väldigt proffsigt intryck och frågan är hur länge de förblir ett dolt namn.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Press

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...