Saint Motel på The Wiltern 20/1

Pressfoto


Det är showtime i Los Angeles: ”Late Night With Saint Motel” på The Wiltern.

Scenen är uppbyggd som en tv-studio, med två live-kameror, och en stor tv-skärm i bakgrunden som innan spelningen spelar gamla reklamfilmer. Bandmedlemmarna är uppiffade för finalkvällen på turnén, speciellt sångaren A.J. Jackson som är iklädd en glittrig kavaj och solglasögon. LA-bandet har hittills släppt två album, det senaste ”saintmotelevison” (2016). De har turnerat med band som Panic! at the Disco och spelat på Coachella-festivalen.

Saint Motels musik är nästan påtvingande glad. Det är mycket ”la-la-la” och ”ba-rapapa” och trumpeter – vilket är något man antingen hatar eller älskar. Själv har jag svårt för det, speciellt på skiva. Men live funkar det som tur är betydligt bättre. Det här bandet skulle dock vara mycket lättare att tycka om de tonade ner på blåsinstrumenten och allsången. De har trots allt känsla för melodier och texter vilket hörs i ”Destroyer”, samt ”For Elise” och ”Sweet Talk” som känns som moderna Beatles-låtar.

Publiken längre bak på balkongen knaprar popcorn, medan de framför scenen dansar vilt. Speciellt en äldre dam som diggar och en snurrande man som vi misstänkte är deras föräldrar eller släktingar (det är trots allt en spelning på hemmaplan). Bandet avslutar med “My Type” från deras 2014 års EP. A.J. Jackson springer ett varv runt arenan och upp på balkongen och när han sjunger “You-you-you’re just my type” från räcket har stämningen nått maxnivån på good vibes-skalan. Att ett indiepopband kan ta över ett såhär stort spelställe är imponerande. De är speciella, det kan man inte ta ifrån dem – jag kan inte komma på något annat band som låter som Saint Motel. Speciellt när de kör ett tema som detta – ett lyckat koncept tyckte nog alla i publiken.

Text: Rosanna Rundlof

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...