Halvhabilt ´Tallica eggar med svenskt!

Rocksoul stod längst fram på Metallicas gig i trummisen Lars Ulrich´s hemland 2013 på Roskilde Festivalen. Det ångrar vi INTE!. Nu har vi sett Metallica i en rund boll i Stockholm. Vilket som var bäst? Ett klot kan du rulla. Men du kan inte skoja bort en gräsmatta. Vår ”inbedded” Metallica-stringer i Kumla ”harvest(er) and sorrow” har sett ´Tallica. Läs hans omdöme! 

För första gången sedan 2015 är dags för det amerikanska hårdrocksbandet Metallica att inta scenen i Sverige igen med världsturnén Worldwired Tour. I ett utsålt Globen, publikrekord 16 858 personer, var det dags för spelning nummer ett av totalt två.
Scenen i mitten av arenan gjorde att alla hade bra uppsikt över hela spelningen. Ovanför scenen hade det hängts upp lådor med skärmar som visade historisk material av de 37 åren som bandet har hållit ihop. Vilket förhöjde hela scenshowen.

Hardwired från senaste plattan, Hardwired ”… to self-destruct” öppnar giget. Det funkar riktigt bra som öppningslåt. Denna uppföljs sedan av Atlas , rise!. 
Tyvärr så lider Globen av akustik-problem, vilket drabbar hela repertoaren. Vilket är synd då helhetsintrycket av spelningen försämras. Grabbarna är  dock, trots att världsturnén lider mot sitt slut, på hugget och bjuder på en bra show. James har lyckats bibehålla rösten, detta  trots en lång turné.
Pyrotekniken är väldigt sparsamt tilltaget. Ska One komma till sitt rätt så kräver den mycket bomber och eld. Nu är det tyvärr ganska lamt.
Rob  och Kirk passar dock på att hylla det svenska rockbandet Europe genom att riva av The Final Countdown. En rolig sak att bjuda på för hemmapubliken. 

Konserten håller på i 2 timmar och 30 minuter. Och låtarna som står ut är : The Four Horsemen och For Whom the Bell Tolls.

Skribent & Foto: Patrick Hetebrij

SETLIST
The Ecstasy of Gold
Hardwired
Atlas, Rise!
Seek & Destroy
The Four Horsemen
The Unforgiven
Now That We’re Dead
Confusion
For Whom the Bell Tolls
Halo on Fire
Stone Cold Crazy
Creeping Death
Moth Into Flame
Sad but True
One
Master of Puppets
Spit Out the Bone
Nothing Else Matters
Enter Sandman

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...