The Boxer Rebellion – Teragram Ballroom 27/9

The Boxer Rebellion
Teragram Ballroom, Los Angeles
27 september 2018

Betyg: 3/5

För cirka tio år sedan såg jag Editors spela i Stockholm, och som förband hade de en ny brittisk akt som hette The Boxer Rebellion. Trots att våra vägar inte har krossats sedan det, gjorde de ett sånt starkt intryck på mig att deras musik har bevarats i mitt minne och jag har på avstånd följt deras resa sedan debuten. De första, mer rockiga albumen är fortfarande bandets bästa. Idag påminner de i sina bästa stunder om The National, och det är faktiskt inte heller så illa.

Nya albumet ”Ghost Alive” släpptes i år och de inleder kvällen med första spåret What the F**k. Teragram Ballroom är inte utsålt, men inte heller långt ifrån.
– You’re beautiful! utropar någon i publiken efter första låten.
– Ja, jag borde ta åt mig… säger sångaren Nathan Nicholson. Nästa låt heter Love Yourself.

Deras låtar är väldigt känslosamma och allvarliga, men denna kväll känns det lite som de tar sig själva på för stort allvar. Det blir en del tekniska problem under kvällen och sångaren verkar något stressad.
Mot slutet går sångaren och gitarristen ner i publikhavet och kör en låt akustiskt. Någon ropar ”this is terrible!” och jag vet faktiskt inte om personen syftar till framträdandet eller publikens försök till finsång. Trots att bandet kommer närmre publiken rent fysiskt, så blir stämningen nästan mer stel än innan.

Publiken är av det äldre slaget, och det är många kärlekspar. Framför mig står ett gaypar med armarna om varandra och gungar i takt till musiken. Det blir till och med ett frieri då en man går upp på scen för att pop the question till sin flickvän. Ja, med andra ord är det lite allt möjligt som händer under den här spelningen. Själv väntar jag mest på att de ska dra fram åtminstone en låt från deras första skiva, men det händer aldrig. Men man får nöja sig med att höra Nicholssons nästintill felfria röst på deras senaste verk. Det här bandet har gåvan att uppehålla ett intresse trots att tempot är lugnt. Det hela resulterar i en fin och stillsam kväll med The Boxer Rebellion, som nog dessvärre inte kommer att bli lika minnesvärd som den första.

Text: Rosanna Rundlöf
Foto: Press

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...