Don Broco (supporting Mike Shinoda) – Hollywood Palladium, 2 November

Guitarist Simon Delaney. Photo: Gosia Machaczka

Brittiska Don Broco imponerade som förbandsakt till Linkin Park-stjärnan.

Mike Shinoda satsar nu som soloartist och gjorde en LA-spelning som inte kan kännas som något annat än en hyllningskonsert till den avlidne Linkin Park-medlemmen Chester Bennington. Men det var faktiskt inte därför vi var på plats på Hollywood Palladium. Vi var där för att se brittiska rockbandet Don Broco, som inte riktigt passade in i ramen som supportakt just denna turné.

Det är inte mycket de fyra britterna har gemensamt med Linkin Park eller Mike Shinoda, men trots allt fick de igång publiken mer än väntat.

Don Broco är ett enda party vars energi är omöjlig att inte älska. Deras outfits är perfekta för hopp och klättrande upp på högtalarna, och av någon anledning förs tankarna till en idrottslektion. Det är korta shorts och oversizade linnen som gäller. Ungefär som de flesta andra alternative/post-hardcoreband klär sig på Warped Tour. Men Don Broco är faktiskt roligare än de flesta andra band i genren.

De lyckades få publiken att klappa i takt, och under deras lugnare låt ”Nerve” som förmodligen väldigt få i publiken har hört innan så lyste de upp med mobiler och tändare. Det var ungefär då det stod klart att Don Broco verkligen har lyckats med kvällens spelning. Det var kanske inte bandets bästa spelning genom tiderna, men med tanke på omständigheterna så gjorde de allt de kunde. Frågan är bara när de får sin egna spelning i LA så att de får en chans att visa allt de har?

Singer Rob Damiani. Photo: Gosia Machaczka

Sångaren Rob Damiani nämnde att de precis släppt sin första skiva i USA tidigare iår. Så man får komma ihåg att detta är bara början på en amerikansk karriär. Hemma i England är de redan relativt kända i sin genre, men framtiden får utvisa om de får ”stay in Hollywood” som de sjunger om i låten ”Come out to L.A.”. Några andra höjdpunkter under kvällen var funkiga ”Pretty” och catchiga ”Everybody” som inlededde spelningen.

 

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

Check back soon for more Don Broco pictures.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...