MotörQueens goes Motörhead!

Motörhead och Lemmy Kilmister samt med svenska batteristen Mikkey Dee skojar man inte bort. Det tycker inte det italienska tribute-bandet MotörQueens heller. Vi såg bandet köra loss på Rockbåten i Helsingborg i torsdags – och vi gillade verkligen vad vi såg och hörde. Det var inte lika hög volym som när vi såg Motörhead på Roskilde 2010 men det var innerligt och tajt och osade Motörhead-hårdrock. We like!

Så här presenterar sig bandet självt på sin FB-page. “Motörqueens: three women with the strongest passion for the loudest band ever in the world: Motörhead! So mind the gap, the iron amazons are coming like an hurricane, and they will get you to a crazy journey through Rock’n’roll! …Play it loud as hell, ALWAYS!”

De kommer från Parma och älskar Motörhead. Jenny är Lemma Basstard och sjunger och kör Lemmy-konceptet fullt ut. Elisa är Filippa Campanabella, en hårt rockande gitarrist som agerar Phil Cambell. Bakom trummorna hittar vi Veronica, som är Vikkey Dee. Japp, Mikkey Dee! Hon är den senaste medlemmen i bandet och har kört med MotörQueens under ett år. Bandet i sig har två år på nacken. Jenny började spela är hon var 8 år gammal och började sjunga som 12-åring. Elisa plockade på sig guran när hon fyllt 20. Veronica har bara spelat trummor i sex år och inledde karriären med att börja spela med Elisa. Sedan har de alla tre spelat i olika konstellationer. Utöver Motörhead har de Iron Maiden som influens, enligt dem själva.  

Även om de är ett trubite band har de aldrig fått kontakt med originalmedlemmarna. Och nu har ju frontmannen själv, Lemmy, gått ur tiden (dog 2015) men Phil Cambell och Mikkey Dee lever och frodas ju ännu ,så än finns chansen.

MotörQueens är ett tributeband till Motörhead från Parma, Italien. FOTO: Göran Svensson CC-BY, Rocksoul

However. Det är alla klassikerna vi får uppleva: Ace of Spades och Killed By Death, som de kör som allra sista låt (lite på grund av att undertecknad bad att få höra den). Men det är rasande tajt och energiskt – och ösigt, precis som en klassisk Motörhead-konsert ska vara. Vi gillar det starkt.

Utöver giget på Rockbåten i Helsingborg spelade de ett gig i Köpenhamn och ett i Linköping på sin korta men intensiva Europa-turné.  Men giget på Rockbåten var första gången som de lirade på en båt. De tyckte det gungade en aning….  

Det här bandet vill vi se och höra mer av!

Betyget blir 4 av 5 djävulstecken! Bravissimo, ladies! 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...