Badflower + Weathers på El Rey Theatre i Los Angeles

Kvällen inleds av Dead Poet Society, men vi kommer precis i tid för att se Weathers. Deras musik är betydligt poppigare än huvudakten, men de fyra medlemmarna gör ändå ett bra jobb att få igång publiken. Sångaren Cameron Boyer skadade foten sist de spelade i LA och fick spela resten av turnén på kryckor. Det om något är ett kvitto på att det här bandet inte håller igen på energin på scen. Det är med andra ord aldrig tråkigt att kolla på Weathers. Musiken är glad och catchy, medan texterna är emotionella. Även om jag har misstänkt att de gillar My Chemical Romance eftersom de har en låt som heter ”I’m Not Okay” så blir jag överraskad när de väljer att köra en förkortad cover på ”Famous Last Words”. Det var inte igår man hörde den låten! Det är något som Weathers har gemensamt med Badflower. Man kan säga att dessa två band är hur emo ser ut och låter idag. Det är bara positivt – band som pratar om psykisk ohälsa behövs.

Det är andra gången för året som Badflower står på El Rey’s scen – och dessutom säljer ut spelstället. Personligen så får jag aldrig några wow-känslor av Badflower, men inte heller har jag mycket att klaga på. Bandet har hittills bara släppt en EP och albumet ”OK, I’m Sick”. Denna kväll spelar de även en cover på Oasis ”Champagne Supernova” och jag känner att av alla låtar i världen kunde de ha valt en roligare låt.

”Om jag aldrig gjorde saker som ger mig ångest, så skulle jag aldrig få uppleva det här” , säger sångaren Josh Katz en bit in i spelningen. Han berättar att innan han går upp på scen kommer tankarna ”varför gör jag det här?”. Men när han väl är där uppe, så minns han varför det är värt det. Och det märks att Katz njuter av rampljuset och uppmärksamheten.  När en tjej i publiken ber Katz att ta av sig tröjan så är han inte svårövertalad.

Publiken är åldersmässigt och stilmässigt blandad. Framför mig står en ung kille med textraden ”I can’t let her go” från låten ”Heroin” på ryggen. Mot slutet håller han upp en stor flagga, som till hans besvikelse ingen i bandet uppmärksammar (fast att de måste ha sett den i ögonvrån). Jag kan dock inte låta bli att tänka på att Badflower verkligen är bra förebilder, speciellt för alla killar (majoriteten av publiken är manliga). Med tanke på att hip-hop är den absolut mest populära musikstilen i LA, så behövs verkligen band som visar att rocken inte är död. Och inte emomusiken heller.

Text: Rosanna Rundlöf
Livefoto: Gosia Machaczka

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Please reload

Vänta ...