Ingen jul utan Franska Trion

Vad är julen utan Franska Trion? Inte mycket. Så, som traditionen bjuder, ställer Franska Trion åter till med kalas när det lackar mot jul. Denna udda göteborgska jazz-rock-någonting konstellation har gått från klarhet till klarhet. Bandet spelar numer för fullsatta hus runt om i vårt avlånga land och har sedan starten hyllats stort för sina egensinniga låtar och explosiva liveframträdanden. Rocksoul har sett bandet vid flera tillfällen och kan varmt rekommendera detta jul-mys som trion utgör – oavsett om det är jullåtar i egen tappning eller helt eget material.

Julen är ingen riktig jul utan Franska Trion på turné med sina klassiska julsånger. FOTO: pressbild

I Göteborg har den årliga julkonserten med bandet blivit mer regel än undantag och nu är det övriga landets tur att ännu en gång få ta del av den rödsvarta julkänsla som bara de kan uppbåda. Bandet utlovar låtar från hela sin karriär, inramat av några väl valda julsånger, hämtade från 2011 års magiska julplatta ”Våra mest älskade julsånger”.

Bandet släppte i somras sin tionde platta, ”Dom ensammas planet”, som tydligt visar på Franska Trions personliga prägel; rena nakna men ändå underfundiga sånger med galet bra texter till ett ”halv-psykedeliskt” och nästan antibombastiskt arrangemang. De spelade in och släppte plattan trots trummisen Thommy Larssons allt för tidiga och hastiga bortgång. På plattan medverkar istället fyra olika trummisar.

Bandet ”brejkade” runt 2015 med låten Tillbaka i grått på plattan Som ett spjut genom dagarna och har sedan dess, genom sina unika avskalade gig med groovy sväng, lockat allt större publik efterhand. Numera giggar bandet inför fullsatta konsertsalar.

Kapellmästare Matti, på sång och keyboard/piano, lovar julmys de lux – men även att det kommer att spelas låtar av helt annat slag än med julanknytning. Missa inte detta – även om flera spelplatser under julturnén sedan tidigare redan nu är fullbokade. Bland annat är det stört omöjligt att köpa biljett till spelningarna på Victoriateatern i Malmö 17 och 18 december via biljettförsäljarna. 

Rocksouls reporter tar en klassisk selfie med Franska Trion utanför KB i Malmö. FOTO. Sitisak Forsberg

Turnéplan:
12/12: Kulturens Hus, Luleå
13/12: Studio Acusticum, Piteå
14/12: Folkets Hus, Umeå
17/12: Victoriateatern, Malmö
18/12: Victoriateatern, Malmö
19/12: Uppsala Konsert & Kongress
20/12: Nalen, Stockholm
21/12: Pustervik, Göteborg

FAKTA / Franska Trion: är en svensk musikgrupp bildad 2002 i Göteborg. Bandet består av frontmannen Matti Ollikainen (sång, piano) och Viktor Turegård (kontrabas), samt fram till mars 2019 Thommy Larsson (trummor). 
Läs mer om: Franska Trion här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...