Galna dragplåster till Copenhell 2020

 

Iron Maiden lirade 2014 på Copenhell. Det gör de 2020 också. FOTO: Göran Svensson CC-BY Rocksoul

 

FESTIVAL/Copenhell. Line up:en till sommarens Copenhell, 17-20 juni, börjar ta form och redan nu står det klart att det blir något helt galet i hästväg. Iron Maiden står som odiskutabel huvudakt. Lägg till Judas Priest, Kiss, Disturbed, Down, Korn och Mercyful Fate och du inser ju själv att det här blir ett helt galet suveränt Midsommarfirande på Refshalvön i sommar. But there´s even more to come….

2019 firade norra Europas coolaste, hårdaste och mysigaste festival, Copenhell, 10-årsjubileum med band som TOOL, Slash feat. Myles Kenendy, Kvelertak och Amon Amarth, för att bara nämna några akter. I år känns det som att Copenhell blir ett strå vassare ändå. I vart fall för de av oss som växte upp med New Wave of British Heavy Metal – och deras gelikar – på 80-talet. Eller vad sägs om det stora dragplåstret Iron Maiden, deras homies i Judas Priset. Och deras amerikanska kollegor i Kiss. Krydda sedan med lite mer 90- och 20-tal i form av Disturbed, Korn, Down, Mercyful Fate och Opeth och en är redan på väg ut på nätet för att snabbt inhandla en 4-dagarsbiljett….

Har du inte upplevt Copenhell och skiter i ”Små grodorna är lustiga att se” så rekommenderas å det varmaste att strunta i traditionellt midsommarfirande och köra den alternativa versionen i Köpenhamn ute på Refshalvön och inmundiga danskt hygge och hårdrock på elva med en glad festivalbesökarskara på runt 10 000 headbangers. Och festivalen är sjukt familjär, även om det låter som en floskel. Rocksoul spanade in Iron Maiden 2014 på Copenhell och det var ett grymt gig – för både ung som yngre och gammal. Ja, du ser på bilden att det inte är bara gamla tunnhåriga rockers med stripigt tunt hår som är på plats…. Rock is for every nationality, race or gender and age. Copenhell 2020 here we go.

Program Copenhell 2020 (per 15/12-19)
Iron Maiden
Kiss
Judas Priest
Korn
Disturbed
Mercyful Fate
Opeth
Bersaerk
Linjer
Emperor
P.O.D
Of Mice & Men
Destruction
Benediction
Gloryhammer
Raised Fist
Witchcraft
Hällas
Vreid
Xenoblight
Orm
Gatecreeper
Blood Incantation
High Command
Crypt Sermon
Santa Cruz
Deadly Apples
…..more to come

Iron Maidens Bruce Dickinson med sin traditionella uniform på Copenhell 2014. FOTO: Göran Svensson CC-BY Rocksoul

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Please reload

Vänta ...